Financiële steun kindertehuis

In het verleden is de K.O.G.S. in Keelottivakkam gestart met een kindertehuis (hostel) voor kinderen uit arme gezinnen. Ze bieden onderdak en scholing aan lichamelijk, visueel of verstandelijk gehandicapte kinderen uit de allerarmste gezinnen van Zuid-India.

In het kindertehuis wonen jaarlijks tussen de 70 en 80 kinderen. Overdag krijgen ze, indien nodig, speciaal onderwijs. ‘s Avonds krijgen ze bijles. De kinderen krijgen hierdoor ondanks hun handicap een belangrijke kans op onderwijs, terwijl de ouders worden ontlast.

‘Special meals’

Doorgaans krijgen de kinderen in het kindertehuis een saaie en éénzijdige maaltijd. Afwisseling hierop is dan ook meer dan welkom. Stichting Ganesha sponsort meerdere malen per jaar ‘special meals’ voor de kinderen van het opvangtehuis.

Een eenvoudig ‘Special meal‘ kan bereid worden vanaf €75,-. Veel Nederlandse sponsoren van Stichting Ganesha doneren op bijvoorbeeld verjaardagen een bijdrage voor een voedzame maaltijd.

Andere projecten in het hostel door Stichting Ganesha

In het verleden heeft Stichting Ganesha meerdere projecten in het hostel gesponsord en uitgevoerd, om het leven van de gehandicapte kinderen leuker of beter te maken. Enkele voorbeelden zijn:
– Bekostigen van operaties voor hostelkinderen
– Nieuwe badkamers; vernieuwing van de watervoorziening, en betegeling voor de hygiëne.
– Reparatie van de schoolbus.
– Verbetering van de watervoorziening: watertanks en 24 uur per dag lopend water.
– Speeltuin.
– Waterpomp.
– Aanplanting van bomen en planten.
– Afwatering.
– Vuilstortplaats.
– Waterfilter voor drinkwater.
– Beschilderen van de slaapkamers met kindertekeningen.
– Reparaties aan ramen, deuren, elektriciteit, etc.
– Schilderen van het hostel.
– Opknappen (en betegelen) van de keuken.
– Speelgoed.
– ‘Hygiëne-pakketjes’ voor de hostelkinderen: zeep, wasmiddel, tandpasta, tandenborstel, etc.
– Kleding en ondergoed.
– En meer.

Special Meal in het hostel

IMG_1966

Dit project is uitgevoerd middels het geven van financiële steun aan de dorpsvereniging Keel Ottivakkam Grama Sangam (KOGS). Verdere donaties voor dit project zijn dan ook niet meer nodig.

Donatie voor 'Financiele steun voor Kindertehuis' project