Dit is een Curry uit Tamil Nadu, Zuid-India. Hij is vrij pittig door de spaanse pepers. Serveer hem met witte rijst, een frisse (komkommer) raita en heerlijke papadums.
Aantal personen: | 2 |
Bereidingstijd: | 45 min. |
Menugang: | hoofgerecht |
Ingredienten
500 g kipfilet, in blokjes
1/4 tl. kurkumapoeder
4-5 rode spaanse pepers (in grove stukken gesneden)
1/2 eetlepel venkelzaad
1 fijn gesneden uien
200gr fijn gesneden tomaten
2 eetl. olie
1 eetl. citroensap
paar korianderblaadjes
olie
zout
Bereidingswijze
- Marineer de kip met de zout en kurkumapoeder. Houd apart.
- Doe de olie in een pan. Voeg dan de venkelzaad en gebroken rode pepers toe. Bak gedurende 1 minuut. Laat ze niet verbranden.
- Voeg de uien toe en bak nog eens 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de tomaten toe en bak gedurende 3 minuten of tot ze goed opgenomen zijn.
- Voeg de gemarineerde kip en meng het geheel goed. Besprenkel eens in de zoveel tijd met warm water (ongeveer 3 keer, afhankelijk van de pan die je gebruikt) tijdens het bakken van de kip . Houd het vuur op medium hoog en bak de kip bruin. Blijf roeren, zodat de kip niet aanbakt aan de pan. Als dat toch gebeurt, dan een klein beetje olie toe voegen aan het einde. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Besprenkel er wat vers citroensap over en wat korianderblaadjes voor de garnering.
There are no comments published yet.